Naj ideje za pustne kostume 2019

children on Halloween

Nogometni kostum za dečke

Zdaj ga vidiš, zdaj pa ne! Skrivnost in trdnost, to predstavlja ta klasičen pustni kostum za fante: Nindja. Meči in zvezde, ki navadno spremljajo kostum ninje, lahko nekaterim staršem povzroči preglavice, vendar dejstvo, da sam kostum temelji na uporabi borilnih veščin ni sporno. Pravzaprav vse šole borilnih veščin (karate, jujitsu, tae kwon do itd.) temeljijo na podlagi miroljubnega reševanja konfliktov, spoštovanja in samokontrole. S tem v mislih ni nič narobe z nindjo, ki je brez orožja.

Kostum za rdečo kapico

Eden najbolj priljubljenih kostumov za deklice je kostum rdeče kapice s katerim omogočite svoji deklici, da podoživi eno najlepših pravljic iz otroštva. Je preprost, ter predvsem zelo ljubek. Potrebujete preprosto srajco ter krilo, čez to pa se pokrijete s preprostim rdečim ogrinjalom, ki mu seveda ne sme manjkati kapuca. Za piko na i pa dodajte temu prisrčnemu pustnemu kostumu še košaro v katero lahko spravite še kakšno dobroto. Ta kostum lahko postane tudi družinski kostum – oče se lahko za pust obleče v zlobnega volka, mama pa v prijazno babico!

Knjižni liki kot pustni kostum

Kakšen pustni kostum bi lahko izbrali za vašo hčerko? Knjižni liki so vedno dobra izbira, vendar nobeden ni tako priljubljen kot Alica iz knjige Alica v čudežni deželi. Za ta kostum potrebujete le modro obleko z belim predpasničkom ter črn trak za lase, ki naj vključuje še ljubko pentljo.

Morda se lahko odločite tudi za pustni kostum pogumne in bistre prijateljice Harry Potterja – Hermiono! Tudi ta kostum ni težaven. Potrebujete le večji ter daljši zimski plašč, ter šal – izbirate lahko med več različnimi vzorci, ki so pa pogojeni s tem kateri »hiši« znotraj Bradavičarke spadate. Če ste del Spolzgada, bo tako šal zelene ter srebrne barve.
Napotki za ličenje

Naj vam pustni kostumi, ki zahtevajo več ličenja oziroma več dela z raznimi pudri, črtali za oči, ne povzročajo preglavic! Na internetu – predvsem na portalu Youtube, lahko najdete ogromno raznih posnetkov, ki vsebujejo natančna navodila katera ličila vse potrebujete, kako se namazati, katere trike uporabiti za daljšo obstojnost ličil… prav tako imamo sedaj na slovenskem tržišču razne trgovine s pustnimi kostumi zraven katerih ob nakupu prejmete še pripadajoča ličila, tako da vam to olajša sam nakup.
Naj vam pust predstavlja zabaven čas v letu, zbudite otroka v sebi ter se skušajte pri izbiri kostumov zabavati. Da bi še bolj začutili pustni duh, vam priporočamo, da se morda tudi sami namaskirate – kot smo že zgoraj omenili obstajajo prikupni družinski pustni kostumi, kjer celotna družina predstavlja določeni tematski sklop. Tako je lahko recimo oče kralj Triton, hčerka morska deklica Ariela, žena pa zlobna Ursula!